Tag Archives: produkshaklee

Cara Menguruskan Perut Dalam Satu Minggu

menguruskan perut buncitSalam sejahtera semua..best entry Ana kali..confirm ramai nak baca sampai abis sebab nak tahu macam mana cara yang paling berkesan untuk menguruskan perut buncit yang memalukan apabila berdepan dengan rakan-rakan.

Pasti kita mengimpikan untuk memiliki perut yang kempis, kalau tanya kat Ana, memanglah Ana nak..hehehe.

Kebiasaannya lemak paling cepat berkumpul di bahagian perut dan akan menyebabkan perut kelihatan agak buncit. Tetapi bukan individu yang berbadan gempal sahaja ada masalah perut tak slim ni, sebaliknya ramai juga individu yang kurus tapi mempunyai masalah yang sama.

Di bawah ini Ana nak kongsikan dengan beberapa petua mudah untuk kempiskan perut.

#1) Menguruskan Perut Buncit Dengan Limau Nipis

Ambil sebiji limau nipis dan perahkan jusnya ke dalam mangkuk. Tambah sedikit kapur sirih kedalam jus limau nipis. Sapukan ke bahagian perut. Kemudian ambil sehelai bengkung dan balut perut. Amalkan setiap malam sebelum tidur.

#2) Menguruskan Perut Buncit Dengan Asam Jawa Bancuh

Segelas air asam jawa. Biarkan semalaman. Bila bangun keesokan pagi, minum air asam jawa tersebut. Amalkan sehingga perut kembali langsing.

#3) Menguruskan Perut Buncit Dengan Daun Lidah Buaya

Didihkan daun lidah buaya dan air asam jawa di atas api sehingga pekat. Selepas itu tutup api dan biarkan campuran itu sejuk sendiri. Setelah itu lumurkan campuran tersebut ke perut.

Mudah-mudahan 3 petua mudah ini dapat membantu kita untuk mendapatkan perut yang langsing.

Selain itu kita boleh juga amalkan supplement yang berfungsi untuk detoks ni..nak tau apa itu detoks, boleh klik Apa Itu Detoks ….Antara produk yang sangat hebat dan terbukti untuk detoks n mengempiskan perut ni ialah produk Herbalax dari Shaklee. Setelah minum Herbalax ni, segala benda alah dalam perut yang bertahun2 termendap di usus kita, termasuklah lemak2 tepu tu, akan mula dikeluarkan melalui najis. Namun senaman perlu diteruskan.

Jika ada masalah perut buncit, lebihkan senaman yang melibatkan bahagian perut contohnya sit up.

Amalkan juga pemakanan yang sihat. kurangkan makanan berminyak. minuman berkarbonat dan awalkan waktu makan malam.

Selamat mencuba. Nanti Ana akan share tips yang lain pula dengan semua ye.

Produk Shaklee Untuk Family

Kalau tanya Ana, Ana rs semua family wajib ada satu supplement utk melestarikan kesihatan satu family..

Apa yg Ana rs nak bagi pd semua, ermmmm..ape ek..
ESP!!! yess, ESP la yg Ana rs paling sesuai untuk semua peringkat..betul..betul..betul.. produk Shaklee yang satu ni mmg sgt sesuai untuk Ana beri pd semua..
ESP ni serbuk soya, mcm susu tepung tu.. boleh bancuh dgn milo, jus buah, atau apa2 air kegemaran kita…Hanya dengan bncuhan satu sudu besar, memadai dgn khasiat penuh yang diperlukan oleh badan kita seharian..dasyat tu!
So, in case la x kesampaian hajat Ana ni, ketua2 family kat luar sana tu, boleh la belikan untk family masing2,  x mahal pun..byk n tahan lama plak tu..ingat tu..
Farmasi Fiqelina
Pengedar Sah Shaklee

0105752619
#superstarstsunami

#tsunamishaklee

#9gemilang

#landmarkstudy

#shakleeeffect

#lifeamazing

#supershakleeman

Supplement Shaklee Untuk Keluarga

Setiap orang mesti ada produk yang digilai kan? xkesah la produk kecantikan muka ke, produk kuruskan badan ke, produk bersihkan rumah ke..betul ke betul?

so, bagi family Ana, kami sgt kegilaan set supplement dr Shaklee ni..Nak tau ke ape yg terkandung dlm set tu? klu nak ikutkan rank kadar penggunaan, here we go…!

Vita C sudah semestinya, Herbal Blend ditempat kedua, Alfalfa ditempat ketiga n last ni kami sekeluarga baru terjebak..hehe..Peppermint!

Every product got their own talent…

Ana rs kita semua juga patut sama2 terjebak, bukan ape, just to hv an #AmazingLife!!!
Farmasi Fiqelina

Pengedar Sah Shaklee

0105752619
#superstarstsunami

#tsunamishaklee

#9gemilang

#landmarkstudy

#shakleeeffect

#lifeamazing

#supershakleeman