Tag Archives: Buah Pinggang Bengkak

Buah Pinggang Bengkak Dan Penyelesaiannya

Buah pinggang bengkak , buah pinggang bocor, buah pinggang bermasalah, kegagalan fungsi buah pinggang, everything yang berkaitan dengan penyakit buah pinggang, jom cungkil rahsia sebenar cara merawat dengan selamat di sini.

 

#1. Apa penyakit buah pinggang bengkak ni?

Setakat ini, banyak sangat jenis2 penyakit buah pinggang yang customer refer pada ana. Antaranya seperti yang ana sebut kat atas tadi tulah termasuklah buah pinggang bocor, buah pinggang bengkak , keradangan buah pinggang. Buah Pinggang ni bila da mula terjejas, mula lah menular ke keadaan yang lebih parah jika di ambil ringan. Nasihat ana, jika kita dah mula ada tanda2 kerosakan buah pinggang, please cari penyelesaian dengan segera dan jangan ambil remeh.

#2. Tanda-tanda kerosakan buah pinggang.

Bagi yang dah tahu, atau sedang mengidap penyakit yg melibatkan kerosakan buah pinggang ni, boleh skip subtopic ni. Bagi yang masih tak tahu dan cakna untuk tahu apakah tanda-tanda awal, di sini ana senaraikan antara tanda-tanda awal kerosakan buah pinggang:

  • Kerap membuang air kecil pada waktu malam, dan semaki lama air kencing semakin berkurang.
  • Retensi (penakungan) air kencing yang menyebabkan kaki, buku lali, serta mata mula membengkak. Obviously ketika bangun tidur.
  • Sering gatal pada bahagian badan tanpa sebab yang nyata.
  • Air kencing berbuih kerana kandungan protein yg tinggi.
  • Cepat letih dan mengantuk.
  • Mengalami masalah selera makan.
  • Mempunyai darah dalam air kencing.

Ada tanda2 di atas?kalau ada, segera lah buat medical check up..bukan aoa, sebagai langkah berjaga2.

#3. Bagaimana penyakit buah pinggang boleh berlaku?

Terdapat banyak sebab boleh berlakunya penyakit2 yang melibatkan buah pinggang ni. Biasanya lebih dikaitkan dengan kencing manis dan tekanan darah. Namun begitu ada juga disebabkan oleh komplikasi organ dalam kita. Contohnya seperti buah pinggang bengkak (glomerulonephritis @ GN), tidak melibatkan pemakanan ataupun penyakit kencing manis atau darah tinggi. GN terjadi bila glomeruli mula rosak dan mengganggu fungsi penapisan buah pinggang. Selain dari pemakanan dan gaya hidup, penyakit buah pinggang ini juga adakalanya berpunca dari genetik.

#4. Apa perlu dibuat bila disahkan mempunyai masalah buah pinggang?

Setelah kita kesan tanda2 kerosakan pada buah pinggang,dan setelah kita buat check up, dan memang sah kita mengalami masalah buah pinggang, kita kena la mula mengambil langkah penjagaan. Dari segi makan minum, gaya hidup kita, semua da start kena kawal. Supaya keadaan tidak bertambah serius.

#5. Supplement yang boleh membantu memulihkan keadaan buah pinggang.

Syukur kerana kini telah ada produk supplement yang terbukti dapat membantu merawat dan memulihkan keadaan buah pinggang yang terjejas kepada keadaan yang lebih baik. Produk Vivix dari Shaklee merupakan satu2nya supplement yang telah membuktikan kejayaan merawat pesakit-pesakit buah pinggang. Hanya dengan pengambilan secara diminum, konsisten, kita akan dapat lihat kehebatan produk Vivix ni dalam memulihkan kerosakan yang berlaku pada buah pinggang kita.

#6. Macam mana nak dapatkan produk Vivix?

Simple. Ada beberapa cara yang boleh dipilih untuk dapatkan produk hebat ni.

  • Boleh terus wassap @ call Ana, 010-5752619
  • Secara online boleh terus klik Order Vivix direct dengan HQ.

Bagi yang berminat untuk mendapatkan harga Vivix dengan potongan yang banyak, boleh join membership dengan klik Daftarkan Diri Secara Online. Berbaloi-baloi tau. Jangan tunggu sehingga parah, sama2 kita membantu, InsyaAllah setiap penyakit ada ubatnya.

Pengedar Sah Shaklee
Farmasi Fiqelina 
010-5752619