Buah Pinggang Bengkak Dan Penyelesaiannya

Buah pinggang bengkak , buah pinggang bocor, buah pinggang bermasalah, kegagalan fungsi buah pinggang, everything yang berkaitan dengan penyakit buah pinggang, jom cungkil rahsia sebenar cara merawat dengan selamat di sini.

 

#1. Apa penyakit buah pinggang bengkak ni?

Setakat ini, banyak sangat jenis2 penyakit buah pinggang yang customer refer pada ana. Antaranya seperti yang ana sebut kat atas tadi tulah termasuklah buah pinggang bocor, buah pinggang bengkak , keradangan buah pinggang. Buah Pinggang ni bila da mula terjejas, mula lah menular ke keadaan yang lebih parah jika di ambil ringan. Nasihat ana, jika kita dah mula ada tanda2 kerosakan buah pinggang, please cari penyelesaian dengan segera dan jangan ambil remeh.

#2. Tanda-tanda kerosakan buah pinggang.

Bagi yang dah tahu, atau sedang mengidap penyakit yg melibatkan kerosakan buah pinggang ni, boleh skip subtopic ni. Bagi yang masih tak tahu dan cakna untuk tahu apakah tanda-tanda awal, di sini ana senaraikan antara tanda-tanda awal kerosakan buah pinggang:

  • Kerap membuang air kecil pada waktu malam, dan semaki lama air kencing semakin berkurang.
  • Retensi (penakungan) air kencing yang menyebabkan kaki, buku lali, serta mata mula membengkak. Obviously ketika bangun tidur.
  • Sering gatal pada bahagian badan tanpa sebab yang nyata.
  • Air kencing berbuih kerana kandungan protein yg tinggi.
  • Cepat letih dan mengantuk.
  • Mengalami masalah selera makan.
  • Mempunyai darah dalam air kencing.

Ada tanda2 di atas?kalau ada, segera lah buat medical check up..bukan aoa, sebagai langkah berjaga2.

#3. Bagaimana penyakit buah pinggang boleh berlaku?

Terdapat banyak sebab boleh berlakunya penyakit2 yang melibatkan buah pinggang ni. Biasanya lebih dikaitkan dengan kencing manis dan tekanan darah. Namun begitu ada juga disebabkan oleh komplikasi organ dalam kita. Contohnya seperti buah pinggang bengkak (glomerulonephritis @ GN), tidak melibatkan pemakanan ataupun penyakit kencing manis atau darah tinggi. GN terjadi bila glomeruli mula rosak dan mengganggu fungsi penapisan buah pinggang. Selain dari pemakanan dan gaya hidup, penyakit buah pinggang ini juga adakalanya berpunca dari genetik.

#4. Apa perlu dibuat bila disahkan mempunyai masalah buah pinggang?

Setelah kita kesan tanda2 kerosakan pada buah pinggang,dan setelah kita buat check up, dan memang sah kita mengalami masalah buah pinggang, kita kena la mula mengambil langkah penjagaan. Dari segi makan minum, gaya hidup kita, semua da start kena kawal. Supaya keadaan tidak bertambah serius.

#5. Supplement yang boleh membantu memulihkan keadaan buah pinggang.

Syukur kerana kini telah ada produk supplement yang terbukti dapat membantu merawat dan memulihkan keadaan buah pinggang yang terjejas kepada keadaan yang lebih baik. Produk Vivix dari Shaklee merupakan satu2nya supplement yang telah membuktikan kejayaan merawat pesakit-pesakit buah pinggang. Hanya dengan pengambilan secara diminum, konsisten, kita akan dapat lihat kehebatan produk Vivix ni dalam memulihkan kerosakan yang berlaku pada buah pinggang kita.

#6. Macam mana nak dapatkan produk Vivix?

Simple. Ada beberapa cara yang boleh dipilih untuk dapatkan produk hebat ni.

  • Boleh terus wassap @ call Ana, 010-5752619
  • Secara online boleh terus klik Order Vivix direct dengan HQ.

Bagi yang berminat untuk mendapatkan harga Vivix dengan potongan yang banyak, boleh join membership dengan klik Daftarkan Diri Secara Online. Berbaloi-baloi tau. Jangan tunggu sehingga parah, sama2 kita membantu, InsyaAllah setiap penyakit ada ubatnya.

Pengedar Sah Shaklee
Farmasi Fiqelina 
010-5752619

Bahaya Produk Kesihatan Dan Produk Kecantikan Shaklee


Ramai yang x sedar makan ubat secara konsisten dan jangka masa yg lama akan beri kesan negatif pada BUAH PINGGANG!!!

Dan ramai juga yang x sedar pengambilan supplement secara meng’khinzirbuta’ juga sangat merbahaya jika tidak dipilih secara teliti dan tepat.

Waima, ramai yang telah menerima kesan buruk dari pengambilan ubat berterusan dan supplement yang tidak betul.

Secara jujurnya, ramai juga yang telah tahu tentang betapa selamatnya produk supplement dari Shaklee. Dan atas sebab itu jugak lah kita dapat tgk tengok sekarang perkembangan positif ramai individu yang mula memilih Shaklee sebagai supplement harian mereka dan ikhtiar alternatif untuk merawat penyakit yg mereka hadapi.

Bahaya Produk Kesihatan Dan Produk Kecantikan Shaklee

BIG QUESTION…why Shaklee?

Bukan sebab Ana nak mengampu Dr.Forest Shaklee, tp kebenarannya, produk Shaklee telah melalui banyak kajian yang hebat2..dan banyak bukti2 yang mengesahkan betapa selamat dan berkesannya produk Shaklee.

Jadi, jika anda diluar sana yang masih mengamalkan produk kecantikan, produk kesihatan yang sedang ‘tumbuh bagai cendawan selepas hujan’ tu, tak salah dan tak bahaya jika anda pasti dengan pembuatannya..tp jgn terkejut if one day, hasil yang diperolehi sekarang mmberi kesan buruk pada masa akan datang.

RAHSIA sebenar akan dibocorkan sekarang, mungkin ramai yang tahu, mungkin ramai yang buat tak tahu, mungkin sgt ramai yang tak tahu.
Jadi Ana nak bgtau pada yang tak tahu, baru2 ni kecoh, Produk Kecantikan yang sgt glamour, n pengeluaran produk yang hampir 800k unit telah tertangkap mggunakan sijil KKM yg palsu. Sedangkan penggunanya dah hampir satu Malaysia. Dan ini tidak didedahkan secara meluas. Salah siapa, tak perlu kita menuding jari seperti Si Bangau. Kita pengguna, kita buat pilihan.

Kadang2 kita perlu korbankan sesuatu untuk dapat sesuatu yang lebih baik. Sebab itulah Shaklee bertahan selama puluhan tahun.
Panjang sgt da ni, jom ubah cara hidup, #jomShaklee..

Farmasi Fiqelina
Pengedar Sah Shaklee
0105752619

#superstarstsunami
#tsunamishaklee
#9gemilang
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#lifeamazing
#supershakleeman

Cerita Tentang Anak


Nak sgt tgk anak berjaya..buat masa ni anak Ana baru umur 5 tahun…memandangkan dunia yang semakin penuh cabaran dan onak duri ranjau, Ana plan untuk terap dari kecik hidup dalam cara hidup Islam yang sebenar.

Disebabkan anak Ana ni perempuan, so Ana x plan untk dia blaja smpai master..biar lah org nk ckp Ana kolot..yg Ana tau Ana xnk jd antara pnyumbang kepada kemasalahatan Ummat..tinggi betul verb kali ni..

Jadi, dr tadika Ana mmg plan untk hntar ke tadika yg Islamic, masuk sekolah rendah, insyaAllah skolah agama, cmtu jugak sek men n Univsti nnti..

Bukan apa, biarlah dia dpt jadi anak yg solehah, penyejuk mata penawar hati.aminnn…

Utamakan yang UTAMA.

Farmasi Fiqelina
Pengedar Sah Shaklee
0105752619

#superstarstsunami
#tsunamishaklee
#9gemilang
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#lifeamazing
#supershakleeman

Memancing Di Water Chalet

 

Ana suka memancing..Orang rumah Ana pun suka ikut Ana pergi memancing..hobi ni pun Ana mula jadi ‘crazy’ lepas kahwin sbnrnya..cuma bezanya dulu pergi memancing dgn rakan sekerja.. Sekarang pergi memancing dgn org rumah yg tersayang n anak2…

Tapi apa yg best, every end of year kami akan pergi cari tempat2 memancing yg best n sesuai untuk mmncing bersama family. Antara tempat yg kami pernah spent a night for fishing ni mostly On Water Chalet such as Avani Sepang, Lexis Water Chalet, Palm Tree PD..Memang seronok, dr malam smpai ke pagi dok memancing jer la Ana..Orang rumah pun x susah ati sbb memancing sebelah katil jer..hehe..so mane yg ade peluang tu boleh la join skali nnti..

Farmasi Fiqelina
Pengedar Sah Shaklee
0105752619

#superstarstsunami
#tsunamishaklee
#9gemilang
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#lifeamazing
#supershakleeman

Setahun dari hari ini.

11/7/2017…
Pagi tu Ana sibuk buat preparation, sibuk study, sibuk blast leader2 untuk reminder.

Sbb malam tu Ana perlu bagi talk pada leader2 Ana dr seluruh semenanjung. Nervous, Excited, Full of Hope…itu antara prasaan Ana yg dpt Ana bygkan pd masa tu.

Semoga Allah memanjangkn usia Ana, memperluaskan rezeki Ana dalam semua aspek kehidupan..Yang Allah, Kau permudahkanlah perjalanan Ana dalam Bisness Shaklee ni..Aminn.

Farmasi Fiqelina
Pengedar Sah Shaklee
0105752619

#superstarstsunami
#tsunamishaklee
#9gemilang
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#lifeamazing
#supershakleeman

Cara Daftar Ahli Shaklee 2017

Berminat nak tahu Cara Daftar Ahli Shaklee 2017  ?

Banyak manfaatnya, beli produk Shaklee dgn harga ahli. Jimat sehingga 30%. Boleh mulakan bisness pada bila-bila masa. Mendapat Bonus Bulanan dari Shaklee dan Berpeluang memiliki insentif-insentif istimewa dari Shaklee termasuk Trip Percutian Percuma dan Insentif Kereta..
Wahhhh!

Terdapat dua cara mudah untuk Menjadi Ahli Shaklee Secara Online.

Pertama, wassap terus pada Ana di 010-5752619 atau call 01127487281.

Kedua, boleh terus mendaftar dengan mengisi form di sini:

BORANG PENDAFTARAN AHLI

Setelah mendaftar, sila lakukan pembayaran berjumlah RM69.90 + RM10 (jika mahu bagkit pendaftaran dipos) ke akaun:

Mohd Hilmi Fikri

Maybank: 114487096621

CIMB:7617619898

Hantarkan bukti pembayaran ke 010-5752619.

Pendaftaran sekali sahaja untuk seumur hidup.

Cara Daftar Ahli Shaklee 2017 yang paling efisen!

Bisnes Menguntungkan Shaklee

Suka Ana nak mmbantu student-student kita yang tgh study kat kolej2 n universiti yg ada kemelut ekonomi ni..

Sebenarnya bisnes shaklee ni sgt mudah n sesuai untuk semua golongan. Antara sebab utama ialah, xpyh modal yg besar..cukup sekadar pendaftaran keahlian sebanyak rm69 sahaja dan untuk seumur hidup.

Nak Ana ajarkan?simple sgt..bila dah jadi ahli, sgt senang untuk mula buat income..Kerjanya cuma share kan produk Shaklee di fb..bgtau semua kenalan yg kita ni adalah pengedar Shaklee. bila ada yg nak order, kita mnta jer payment n kita da start boleh order kat web shaklee..HQ akan pos terus ke rumah customer..retail profit kita dpt..bonus bulanan pun kita boleh dpt!!!!

Simple kan?semua org boleh buat.Mesti berminat kan?Jom jangan buang masa..Ana akan guide satu persatu..InsyaAllah boleh buat income dgn jayanya.

Farmasi Fiqelina
Pengedar Sah Shaklee
0105752619

#superstarstsunami
#tsunamishaklee
#9gemilang
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#lifeamazing
#supershakleeman

Bisnes Online Paling Berkesan

Kadang-kadang kita rasa duit kita cukup, kadang-kadang rasa x cukup. Kadang-kadang gaji cukup untk sebulan makan, kadang-kadang x sampai sebulan gaji da licin. Ana x salahkan cara ataupun keperluan hidup kita even kehendak.

Yang pertama, yg mmg x dpt kita nak elak ialah kos sara hidup sekarang semakin tinggi. Air sirap pun da smpai rm2..belum lg ttg minyak, perubatan, perkhidmatan..semua smakin mningkat.

Yang kedua, klu kita tgk, rata2 yg bjaya dlm usia muda semua lahir dari perniagaan online.kenapa?
MUDAH, JIMAT KOS, JIMAT MASA.

Yang ketiga, perniagaan online ni boleh dijadikan side income job..untuk starting, jgn pulun terus left your main job..mula secara serius dgn ilmu n guideline yg betul.
Dah stabil, confident then baru buat online business as ur main job plak.

Antara bisnes online yg mudah n cepat nmpak hasil, of course la Shaklee!!!!Jom join group ana, ana bantu smpi berjaya..InsyaAllah.

Farmasi Fiqelina
Pengedar Sah Shaklee
0105752619

#superstarstsunami
#tsunamishaklee
#9gemilang
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#lifeamazing
#supershakleeman

Kegilaan Sungguh Ana Pada P9

Aritu ada mami Salwa story pasal kedasatan smartphone ni kat Ana..time tu fon Ana xde masalah, so xder la nak amik port sgt.. Tp aritu fon ditenggelami air (jamban kot), abis kiok fon Ana tu, so terpaksa la keluarkn bajet mencari fon baru.

 

Dalam sedang mencari tu sempat la tgk kehebatan P9 Huawei yg distorykan oleh mami tu. So bila nk guna fon ni untuk bisnes, fon ini kena ada beberapa function yg best.

Antaranya mestilah ada camera yg hasilnya sgt2 bagus. P9 ni primary camera dia 12mp..mmg syok n cun sgt2..Leica Lense lagi tu..bila camera da mantop, br la canti amik gmbar produk n testimoni terutamanya.

Selain camera, P9 ni jgak power tau dr segi performance..mggunakan system OS android 6 (mshmallow) n boleh diupgrade ke android 7 (nougat). Bukan ape, bila performance power, xder masalah bila kita nk running byk prgram in one tima..nk buka blog, nk rply msg customer, nk order produk..semua akn bjalan lancar.

Huh..to hrganya..Ana kena tggu bonus Ana cecah 5k dlu la jwbnye..TARGET tu!

Farmasi Fiqelina
Pengedar Sah Shaklee
0105752619

#superstarstsunami
#tsunamishaklee
#9gemilang
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#lifeamazing
#supershakleeman