Macam mana jadi Ahli Shaklee?

Salam semua..arini ana rs mcm nak share pengalaman Ana jd pengedar shaklee ni..kelakar sgt sbnarnya..
Yerla, mcm yg Ana ckp aritu, Ana jd membership ritu semata2 nak dpt murah jer untuk beli produk untk kegunaan sndri jer. Then my sweet mami n apak ni, suggest la untk jd pengedar.So Ana ni dgn slamber, jwb, boleh la (tanpa pikir kesan sampingan kt hidup Ana).
Then x smpai dua hari, tup tup, ada org CALL..
Customer: Askum, ni pengedar Shaklee Kuantan ke?

Ana: Wsalam..errr..ye ( sumpah nervous n confuse nak jwb yerr tu, sbb masa tu knowledge pasal produk 0%!!!)

Customer: Sy nak tnya ttg produk Alfalfa la.

Ana: Oh alfalfa, boleh sy tau puan ada isu apa ye?(ya Allah, pekebenda tu!!!) nasib la Apak prnah sbut nama produk tu sblum ni.

Customer:Ooh, sy nak buat supplement jer..dgr mcm bagus untk perempuan.

Ana: Okeh puan, sy wassap puan semula, nnti sy bgtau harga, cara makan n kelebihannnya ye.ok.
Hhhhaaaaaa…blur kejap ok…satu stok pun xda kat tgn..satu info pun xde dlm kpala..terus google, mana la tau boleh dptkan stok area Kuantan ni..Ana pn type kt google, Pengedar Shaklee Kuantan, haaaa…skali lagi kuterkejut ber***.. Keluar muka sendiri!!!!patut la, rupanya mami da tlg promote..huhu..tq mami n apak!!!

So di situlah bermulanya smangat Ana untuk being serious in dis field..Time tu ana mula rs kepentingan knowledge ttg produk ni..Ana study dr mcm2 sumber..Join class online..so, Alhamdulillah, if ada yg call skrg, dgn confidentnya Ana boleh jwb, Aa bleh bgi solution untk masalah customer, n yg paling BEST Ana dpt buat rs customer happy bila penyelesaian yg Ana bagi betul2 dapat mngembirakan customer..
#its not all about money…
Farmasi Fiqelina

Pengedar Sah Shaklee

0105752619
#tsunamishaklee

#landmarkstudy

#shakleeeffect

#lifeamazing

#supershakleeman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *