Category Archives: Uncategorized

Percutian Sekolah Anak Seorang Pengedar Shaklee

Musim cuti sudah bermula…disebabkan Ana pun cikgu jd Ana pn bercuti bukan anak2 jer..hehe..mcm byk anak plak ye..

So bila da start cuti ni, wlupum anak Ana blum bersekolah, tp bila start cuti ni, dia tau la sbb abi n mama dia pun start bercuti..so mula lah keluar mcm2 plan yg dia buat sendiri..nk pegi main snow la, nak pegi beach la, nk g tgk wayang la..
hehe…dia xtau yg abi dia ni ligat kepala berpusing nak pikir How To Get Income In Holiday With Shaklee..

So plan yg terdekat ni Ana ingat nak bawa anak2 pergi KL jer..tunaikn la hsrat budak kecik sorg ni nak main snow kt I-City..bukan ape, in the same time dpt la ana g jumpa mami n apak Shaklee ana kt sana..hehe..

Bila lagi nk bawa diaorg bercuti kan..hari kerja da busy..so dlm cuti ni la dpt spend time dgn diaorg lama2 cket..bila anak2 happy, kita sbg parents pun akan dpt rs kgembiraan tu..Alhamdulillah bahagianya..
Farmasi Fiqelina

Pengedar Sah Shaklee

0105752619
#superstarstsunami

#tsunamishaklee

#9gemilang

#landmarkstudy

#shakleeeffect

#lifeamazing

#supershakleeman

Tips Demam Dari Shaklee

Ada yg anak dia demam x arini?

Meh nak share tips cket, sape yang ada pun boleh tambah2 ye..untuk kebaikan kita bersama.
TIPS ANAK DEMAM:

1. berikan air masak dalam kuantiti yang banyak.

2. JANGAN selimutkan anak ketika suhu badan sedang tinggi.

3. Mandikan anak jika suhu mula melebihi 40 dgree.

4. Jerlum kepala anak dengan air asam jawa @ air bunga raya.

5. berikan air garam jika anak kelihatan tidak bermaya.
Kalau ada yg terlepas pndang, jom tolong tambah ye.
#anakdemam

#tipsanakdemam

#ubatdemam

#shaklee

#nutriferon

#shakleekuantan
Farmasi Fiqelina

Pengedar Sah Shaklee

0105752619
#tsunamishaklee

#landmarkstudy

#shakleeeffect

#lifeamazing

#supershakleeman

#group9cemerlang

Mengurus Masa Untuk Shaklee

Urus masa ni mmg memeningkan kepala..lagi2 bila saat2 yg terluang tu sgt2 bernilai..
“every second can be transform to a peny”
klu Ana la, sbb Ana pun blum fulltime jd SuperShakleeMan, jd nk schedule tu mmg kena betul2, klu x, isteri makan hati, anak2 rs terbiar, life pun mcm x enjoy.
so Ape ana buat? bila ada masa terluang, ana akn mula create poster2..sbb ana mmg suka bab2 art ni..bila siap jer poster2 ni, ana akn publish..dlm masa yg sama, klu jmpa kwn2 yg ada maslah kesihatan, mmg ana akn suggest shaklee ni.So, sape ckp susah nk buat shaklee ni kan..
Uollss nk buat jugak?jom join ana..

Farmasi Fiqelina

Pengedar Sah Shaklee

0105752619
#superstarstsunami

#tsunamishaklee

#9gemilang

#landmarkstudy

#shakleeeffect

#lifeamazing

#supershakleeman

Trip Percuma Dari Shaklee

Jeleousssssssnyeeeeeeerrrr!!!!!!

Tu jer yg mmpu diluahkan..SGT2!

mmg jelous dengan Trip Percuma Dari Shaklee ni!!!

bila ana tgk jer team2 SID yg dpt trip free ke Langkawi dalam tajaan sepenuhnya oleh Shaklee!!! berkobar2 rs nk achieve bnda yg sama..

Bukan Langkawi tu yg mnjadi point utama, tp layanan tu pergghhh! Ada kakak ana yg mmg on trip skrg ni, dia dok anta gambar2 ke sana..sgt cemburu, mmg la naik flight tu mgkin biasa pd sesetengah org, tp naik flight, dpt plak serve drink, bukan fresh orange tau, ttp “Performance Drink” dr Shaklee!!!
Tak cukup dengan tu,  bagi plak bekalan Peppermint, produk Shaklee yg mmg terkenal dgn kehebatannya mngatasi rasa loya n mual..kan?dasyat kan?Jeles ke Jeles?
Belum lagi sebut ttg layanan 5star dr crew2…hotel penginapan yg mmg OHSome!!!!
Mmg mmberi kesan kepada Ana untuk meneruskan perjuangan ini…
Langgggkawiii tunggu Ana dtg!!!!
Farmasi Fiqelina
Pengedar Sah Shaklee

0105752619
#superstarstsunami

#tsunamishaklee

#9gemilang

#landmarkstudy

#shakleeeffect

#lifeamazing

#supershakleeman

Ana Jatuh Cinta Dengan Shaklee

First Love!!!!

Bukan berkisarkan tentang individu  tapi diri Ana dan Shaklee..

Bila mula jatuh cinta?

Ana jatuh cinta dengan Shaklee bila Ana membaca blog nukilan Mami Ana sendiri iaitu Master Salwa Al’Izzah..baca pun boleh jatuh cinta..Of course!!! Ramai jer kan jatuh cinta dlm FB, jatuh cinta thru wassap..kan kan?betul ke betul?haaa..kan da keluar ayat mami..hehe

So, apa yg hebat dgn nukilan tu, its really comes to heart..mmbuatkan dr Ana rs, yes, dis is my DESTINY..
Korang bila lagi??
Farmasi Fiqelina

Pengedar Sah Shaklee

0105752619
#superstarstsunami

#tsunamishaklee

#9gemilang

#landmarkstudy

#shakleeeffect

#lifeamazing

#supershakleeman

Pengedar Shaklee Kuantan 0105752619 cod Kuantan

Kami merupakan Pengedar Shaklee Kuantan yang sah dan berpengalaman.

Kami menyediakan khidmat nasihat tentang kesihatan umum secara percuma.

Kami menyediakan perkhidmatan Courier dan c.o.d bagi customer di sekitar Kuantan, Pekan, Kemaman dan sekitarnya.

Kami mempunyai Ready Stok bagi produk-produk Shaklee.

Kami juga memberi panduan kepada customer yang ingin Menjadi Pengedar Shaklee dan menjadikan Shaklee sebagai side income bisnes.

Laman Web Rasmi Shaklee

Pengedar Shaklee Kuantan Terbaik!

Hubungi kami:

whatssap: 010-5752619

Call@msg: 01127487281

IG: https://instagram.com/stokisshakleekuantan

fb Pengedar Shaklee Kuantan

Produk Shaklee Untuk Isteri

Isteri Ana slalu sebut nak kurus..sedangkan dia x gemuk pun di mata Ana..mmg da sedap2 mata memandang..tp yerlah, memandangkan itu keinginannya, ana dengan happynye memperuntukkan, 4 produk ini untuk isteri kesayangan ana tiap2 bulan.
Apa yg ana bagi?Omega Guard, Lecithin, Alfalfa n Vita C Plus..Seronok sgt2 dia time dapat mula2 tu, bahagia rs hati bila dpt buat isteri gembira.
Almost 2 month da dia amalkan..Apa benefit kat dia? Seriously, dia mmg dpt la ape yg cari..kulit pn smakin cantik n gebu..abis semua adik2 ana tanya rhsia mkn ape..yg bestnya, isteri ana ckp, sejak amalkan 4 produk tu, dia susah nak rs letih..gud…gud..
Apa benefit kt ana?UV la…hehe..nak tau UV ape?Uv ni la yg akan diconvert ke dalam bentuk bonus oleh Shaklee..setiap 15hb!!!

Jelous x?Jom berShaklee!!!
Farmasi Fiqelina

Pengedar Sah Shaklee

0105752619
#superstarstsunami

#tsunamishaklee

#9gemilang

#landmarkstudy

#shakleeeffect

#lifeamazing

#supershakleeman

Apa Jadi Kalau Ambil Mudah Tentang Detoks.

Salam..

So lagi tentang detoks..sangat ramai kat luar sana yang rasa “Aku x payah detoks”.

Itu merupakan statement antara Kita yg paling x betul. Sebab parasite ni mmg wujud dalam badan kita! Apa Jadi Kalau Ambil Mudah Tentang Detoks  ???

ingat x masa kita kecik2 dulu, kita selalu kena paksa makan ubat cacing?ada warna pink, kuning….ingat?okeh..skrg besar amik lagi x? Klu dah x amik bagus..sbb apa BAGUS?sbb biasa la, nama pun UBAT cacing..n UBAT mmg mengandungi bahan yg memberi kesan pada badan n BUAH PINGGANG kita!!!!

Macam mana nak tau banyak mana dah parasit dalam badan kita? Jangan la tunggu dah penuh dgn parasit baru nak cari penyelesaian. Tapi jom cek, kita ada tak simptom-simptom ni.

Ada 10 tanda utama yang menunjukkan kita ni memang ada masalah parasit. 

1. Masalah pencernaan yang kronik.

Parasit menyerang tubuh manusia dalam pelbagai cara termasuk menyebabkan sembelit. Worms adalah parasit yang boleh menyekat laluan nutrien ke dalam badan, dan bahan buangan dari badan keluar di pelbagai tempat dalam sistem penghadaman. Parasit boleh menyerang salur hempedu dan usus menyebabkan sistem pencernaan rosak.

Apabila ini berlaku, pergerakan usus yang normal dihalang menyebabkan sembelit. Satu lagi masalah perut yang disebabkan oleh parasit adalah kembung perut. Parasit yang tinggal di usus kecil menyebabkan keradangan di kawasan ini. Ini membawa kepada perasaan kembung yang sangat tidak selesa. Lebih buruk jika makan makanan tertentu yang sukar untuk dihadam.

2. Pelbagai bentuk tekanan mental.

Ini termasuk kemurungan, kebimbangan, sakit badan, sakit kepala, sakit mata, halusinasi visual, perubahan tingkah laku, dan  bayangan aneh bahawa ada sesuatu yang tersangkut di kepala.

Usus ini penuh dengan kedua-dua neuron dan neurotransmitter, khususnya serotonin. Ia membentuk apa yang dikenali sebagai sistem saraf enterik. Seperti yang telah dinyatakan di atas, usus dan otak mempunyai hubungan langsung, biasanya dipanggil paksi gut-otak.

Hubungan ini bermakna masalah dalam saluran gastrousus boleh memberi kesan kepada sistem saraf.Apabila terdapat keradangan dalam usus, ini boleh membawa kepada keradangan di dalam otak.Begitu juga, keradangan di dalam otak juga dikaitkan secara langsung menyebabkan keradangan dalam usus.Keradangan otak akan menyebabkan tekanan mental seperti kemurungan, kebimbangan, dan gangguan kognitif.

3. Gangguan kerengsaan usus (IBS) 
Gangguan autoimun boleh berkait khusus dengan jangkitan parasit usus dan sendi yang berkaitan, seperti sindrom IBS ( irritable bowel sydnrome) dan artritis reaktif.  Parasit usus menggali dan menetapkan diri pada dinding usus. Ini membawa kepada keradangan dan kerengsaan kawasan ini yang lama kelamaan akan membawa kepada kekejangan dan usus tersumbat.
Penyerapan nutrien daripada makanan akan menjadi sukar untuk dihadam.

4. Gangguan Imun
Parasit adalah seperti lintah, menghisap nutrien daripada badan. Ini menyebabkan sistem imun yang terpaksa bekerja keras dengan sumber vitamin, mineral, nutrien dan sumber tenaga yang rendah. Parasit ini mampu merangsang pengeluaran immunoglobulin mekanisme A.
Ransangan yang berlebihan boleh menyebabkan badan terdedah kepada pelbagai bentuk bakteria, kulat, virus dan serangan lain.

5. Gangguan Tidur
Parasit, terutamanya yang lebih suka bersarang di saluran usus, boleh menyebabkan pelbagai gangguan tidur seperti insomnia. Parasit menjejaskan sistem saraf dan juga membawa kepada gangguan tidur. Sepanjang malam, badan bekerja keras menghapuskan toksin melalui hati.

Parasit diketahui mengganggu rutin ini, menukar rentak badan. Sesetengah parasit menyebabkan banyak gatal sekitar kawasan dubur, mengganggu tidur dan menyebabkan ketidakselesaan kepada badan.

6. Bruxism (asah gigi ketika tidur)
Bruxism adalah istilah perubatan yang diberikan kepada tabiat asah gigi ketika tidur. Pada pandangan pertama, hubungan antara pengisaran gigi dan parasit mungkin tidak jelas dan tak logik.

Asah gigi ketika tidur berlaku disebabkan oleh kebimbangan dan keresahan yang disebabkan oleh parasit melepaskan sisa dan toksin ke dalam badan.

7.  Masalah Kulit
Parasit yang menyerang usus menyebabkan saluran keradangan dan kerengsaan kulit yang agak besar oleh kerana pengeluaran hormon ke dalam badan. Ini seterusnya menyebabkan iritasi kulit yang menyebabkan ruam, gatal-gatal, ekzema dan lain-lain bentuk alahan menyerang kulit.

Satu lagi masalah dengan saluran usus radang adalah bahawa pencernaan makanan tertentu menjadi sukar. Makanan dihadamkan menghasilkan peningkatan paras eosinofil yang membakar tisu yang menyebabkan reaksi alergi. Sesetengah parasit menyebabkan kudis, bengkak, luka-luka dan ulser untuk keluar.

8. Cirit-birit
Parasit umumnya menyerang lapisan usus, tetapi juga berpotensi untuk menyerang semua bahagian-bahagian badan yang lain.
Selain daripada itu, beberapa parasit menghasilkan bahan kimia yang dipanggil prostaglandin yang membawa kepada kehilangan klorida dan natrium dari badan, seterusnya menyebabkan cirit-birit.

9. Sakit badan 
Bila parasit berhijrah, ia cenderung membentuk cyst di otot dan sendi. Hasilnya ialah kerengsaan yang akhirnya menyebabkan masalah sakit  di akwasan berikut yang sering disalah anggap sebagai arthritis. Sakit di bahagian otot dan sendi juga mungkin disebabkan oleh tindak balas sistem imun untuk parasit menyerang badan.

So cmne???ada x parasit dalam badan kita ni?


STOKIS SHAKLEE ANDA!


?C.O.D sekitar KUANTAN

?Penghantaran/courier

⏲?Ready Stok

?whatsApp : 010-5752619

?Open : 7am-12pm Setiap Hari

credited to: nurulaziyana.blogspot

Macam mana jadi Ahli Shaklee?

Salam semua..arini ana rs mcm nak share pengalaman Ana jd pengedar shaklee ni..kelakar sgt sbnarnya..
Yerla, mcm yg Ana ckp aritu, Ana jd membership ritu semata2 nak dpt murah jer untuk beli produk untk kegunaan sndri jer. Then my sweet mami n apak ni, suggest la untk jd pengedar.So Ana ni dgn slamber, jwb, boleh la (tanpa pikir kesan sampingan kt hidup Ana).
Then x smpai dua hari, tup tup, ada org CALL..
Customer: Askum, ni pengedar Shaklee Kuantan ke?

Ana: Wsalam..errr..ye ( sumpah nervous n confuse nak jwb yerr tu, sbb masa tu knowledge pasal produk 0%!!!)

Customer: Sy nak tnya ttg produk Alfalfa la.

Ana: Oh alfalfa, boleh sy tau puan ada isu apa ye?(ya Allah, pekebenda tu!!!) nasib la Apak prnah sbut nama produk tu sblum ni.

Customer:Ooh, sy nak buat supplement jer..dgr mcm bagus untk perempuan.

Ana: Okeh puan, sy wassap puan semula, nnti sy bgtau harga, cara makan n kelebihannnya ye.ok.
Hhhhaaaaaa…blur kejap ok…satu stok pun xda kat tgn..satu info pun xde dlm kpala..terus google, mana la tau boleh dptkan stok area Kuantan ni..Ana pn type kt google, Pengedar Shaklee Kuantan, haaaa…skali lagi kuterkejut ber***.. Keluar muka sendiri!!!!patut la, rupanya mami da tlg promote..huhu..tq mami n apak!!!

So di situlah bermulanya smangat Ana untuk being serious in dis field..Time tu ana mula rs kepentingan knowledge ttg produk ni..Ana study dr mcm2 sumber..Join class online..so, Alhamdulillah, if ada yg call skrg, dgn confidentnya Ana boleh jwb, Aa bleh bgi solution untk masalah customer, n yg paling BEST Ana dpt buat rs customer happy bila penyelesaian yg Ana bagi betul2 dapat mngembirakan customer..
#its not all about money…
Farmasi Fiqelina

Pengedar Sah Shaklee

0105752619
#tsunamishaklee

#landmarkstudy

#shakleeeffect

#lifeamazing

#supershakleeman