All posts by Farmasi Fiqelina

7 Attitude Orang Bisnes Yang Saya Belajar Melalui Bisnes Shaklee

Bukan sahaja kalau nak buat Bisnes Shaklee saja, malah dalam berbisnes apa skalipun, kita mestilah cuba untuk wujudkan 7 Attitude Orang Bisnes yang klu diamalkan, InsyaAllah kita boleh jadi orang bisnes yang berjaya. Antaranya:

1. Berilmu

Dalam apa jua bisnes yang wujud dalam dunia ni, point yang paling ialah ilmu. Ana rs tanpa ilmu, tidak akan wujud sistem bisnes ni. Tak kisahlah bisnes besar ke, bisnes kecil ke, bisnes pasar malam ke, bisnes berbililion2 ringgit sekalipun. Dan Ilmu ini perlu dicari dan dipelajari. Tanpa ilmu mustahil bisnes yang diceburi akan berjaya. Dan ilmu yang dicari perlulah bersesuaian dengan lapangan bisnes yang nak diceburi.

2. Sabar

Kesabaran adalah satu sikap yang penting, bukan sahaja dalam bisnes malah dalam aspek kehidupan kita. Sudah menjadi lumrah bisnes, mesti ada pasang dan surut. Masa pasang sudah tentu semua akan gembira, ketika surut itulah perlunya sifat sabar agar kita tidak cepat berputus asa.

3. Menepati Masa

Ketika dalam proses berhadapan dengan customer, masa merupakan aspek yang sangat perlu. Bilamana kita deal dengan customer dan mengabaikan aspek masa, no wonder lots of customer akan cabut dgn erti kata lain, xdpt buat close sale..

4. Empati

Ok, empati ni pun penting.apa tu empati?simpati ke?bukan..empati ialah perasaan kita yang dapat menyelami perasaan org disekeliling kita.kenapa kena ada empati ni?yelah, baru la customer dapat rasa yang kita betul-betul faham apa kehendaknya n ini akan lebih membantu bisnes kita..tak gitu?

5. Perancang Yang Baik

Yes betul, kita hanya mampu merancang, dan perancangan yang baik hanyalah dari Allah. TAPI, kita masih perlu merancang agar perjalanan hidup kita lebih baik. Jadi, untuk menjadi ahli bisnes yang berjaya, mesti selalu ada perancangan. Dan perancangan tu mestilah diikuti.Jangan lah merancang bagai nak rak, tapi x pernah nak buat.NO USE okay!

6. Tidak Malu

Macam mana nak buat bisnes kalau ada MALU ni?Malu adalah musuh utama bagi orang-orang yang nak bisnes ni. Macam mana nak berbisnes kalau malu nak jumpa customer? Malu nak perkenalkan bisnes?Malu nak bagitau orang lain tentang bisnes?HAruuuu…

7.  Berani

LAst but not least, bukan nak berperang je perlukan keberanian ni. Nak buat bisnes pun kena berani. Berani amik risiko, berani untuk buat apa yang dirancang. dan Berani Untuk Gagal.

Worite, Ana rs sejak kenal Shaklee inilah antara altitude yg ana dapat serap dalam diri ini Ana.Alhamdulillah..So, klu ada perasaan untuk mulakan apa pun bisnes, make sure kena ada 7 altitude ni.

Percutian Sekolah Anak Seorang Pengedar Shaklee

Musim cuti sudah bermula…disebabkan Ana pun cikgu jd Ana pn bercuti bukan anak2 jer..hehe..mcm byk anak plak ye..

So bila da start cuti ni, wlupum anak Ana blum bersekolah, tp bila start cuti ni, dia tau la sbb abi n mama dia pun start bercuti..so mula lah keluar mcm2 plan yg dia buat sendiri..nk pegi main snow la, nak pegi beach la, nk g tgk wayang la..
hehe…dia xtau yg abi dia ni ligat kepala berpusing nak pikir How To Get Income In Holiday With Shaklee..

So plan yg terdekat ni Ana ingat nak bawa anak2 pergi KL jer..tunaikn la hsrat budak kecik sorg ni nak main snow kt I-City..bukan ape, in the same time dpt la ana g jumpa mami n apak Shaklee ana kt sana..hehe..

Bila lagi nk bawa diaorg bercuti kan..hari kerja da busy..so dlm cuti ni la dpt spend time dgn diaorg lama2 cket..bila anak2 happy, kita sbg parents pun akan dpt rs kgembiraan tu..Alhamdulillah bahagianya..
Farmasi Fiqelina

Pengedar Sah Shaklee

0105752619
#superstarstsunami

#tsunamishaklee

#9gemilang

#landmarkstudy

#shakleeeffect

#lifeamazing

#supershakleeman

7 Cara Menaikkan Platelet Darah Untuk Atasi Denggi

Denggi!!!..seram bila Ana dengar kes-kes Denggi yang kritikal..ada yg sampai berdarah mata, bdarah hdung, bdarah telinga…ada yg smpai satu katil penuh dgn darah yang keluar dari liang-liang roma..

Nauzubillah…

Betul semua yang berlaku sudah tertulis dlm qada&qadar Allah kan..tp sebenarnya Allah Yang Maha Adil itu juga memberi peluang kepada hamba2nya, untuk merubah kehidupannya.
So jelas ke jelas?Apa yg terjadi sbnarnya adlah kesan n tanggunjawab diri kita sebenarnya. Back to Denggi, why?why?why?
Semua tahu mcm mana Denggi ni terjadi..secara simple, it came from nyamuk Aedes kan..membiak ditempat air yg btakung!!!n lebih simple, xnak denggi, bunuh Aedes..nak bunuh aedes, hapuskn tempat pembiakan mereka!!!
Tp kalau da dijangkiti, HOW??? for sure Denggi mmg tiada ubat..cuma ada penawar, tips yg plbagai..antara 7 Cara Menaikkan Platelet Darah untuk Atasi denggi ialah minum air masak byk2, minum 100, minum jus betik, air garam,sup ketam…da try semua?tp masih kurang memerangsangkan?
Jom ana perkenalkan pada dua produk Ohsome Shaklee ni..yg mmg da terkenal n terbukti membantu..

Nutriferon : Membantu meningkatkan imun badan melawan virus denggi, meningkatkan platelet darah, menguatkan imunisasi badan.
Performance Drink: Penambah tenaga yang sgt luar biasa!!!!

Kepada yang xtau mana nak dapat produk ni, roger Ana..
Farmasi Fiqelina
010-5752619

Cod sekitar Kuantan

Produk Shaklee Untuk Family

Kalau tanya Ana, Ana rs semua family wajib ada satu supplement utk melestarikan kesihatan satu family..

Apa yg Ana rs nak bagi pd semua, ermmmm..ape ek..
ESP!!! yess, ESP la yg Ana rs paling sesuai untuk semua peringkat..betul..betul..betul.. produk Shaklee yang satu ni mmg sgt sesuai untuk Ana beri pd semua..
ESP ni serbuk soya, mcm susu tepung tu.. boleh bancuh dgn milo, jus buah, atau apa2 air kegemaran kita…Hanya dengan bncuhan satu sudu besar, memadai dgn khasiat penuh yang diperlukan oleh badan kita seharian..dasyat tu!
So, in case la x kesampaian hajat Ana ni, ketua2 family kat luar sana tu, boleh la belikan untk family masing2,  x mahal pun..byk n tahan lama plak tu..ingat tu..
Farmasi Fiqelina
Pengedar Sah Shaklee

0105752619
#superstarstsunami

#tsunamishaklee

#9gemilang

#landmarkstudy

#shakleeeffect

#lifeamazing

#supershakleeman

Supplement Shaklee Untuk Keluarga

Setiap orang mesti ada produk yang digilai kan? xkesah la produk kecantikan muka ke, produk kuruskan badan ke, produk bersihkan rumah ke..betul ke betul?

so, bagi family Ana, kami sgt kegilaan set supplement dr Shaklee ni..Nak tau ke ape yg terkandung dlm set tu? klu nak ikutkan rank kadar penggunaan, here we go…!

Vita C sudah semestinya, Herbal Blend ditempat kedua, Alfalfa ditempat ketiga n last ni kami sekeluarga baru terjebak..hehe..Peppermint!

Every product got their own talent…

Ana rs kita semua juga patut sama2 terjebak, bukan ape, just to hv an #AmazingLife!!!
Farmasi Fiqelina

Pengedar Sah Shaklee

0105752619
#superstarstsunami

#tsunamishaklee

#9gemilang

#landmarkstudy

#shakleeeffect

#lifeamazing

#supershakleeman

Tips Demam Dari Shaklee

Ada yg anak dia demam x arini?

Meh nak share tips cket, sape yang ada pun boleh tambah2 ye..untuk kebaikan kita bersama.
TIPS ANAK DEMAM:

1. berikan air masak dalam kuantiti yang banyak.

2. JANGAN selimutkan anak ketika suhu badan sedang tinggi.

3. Mandikan anak jika suhu mula melebihi 40 dgree.

4. Jerlum kepala anak dengan air asam jawa @ air bunga raya.

5. berikan air garam jika anak kelihatan tidak bermaya.
Kalau ada yg terlepas pndang, jom tolong tambah ye.
#anakdemam

#tipsanakdemam

#ubatdemam

#shaklee

#nutriferon

#shakleekuantan
Farmasi Fiqelina

Pengedar Sah Shaklee

0105752619
#tsunamishaklee

#landmarkstudy

#shakleeeffect

#lifeamazing

#supershakleeman

#group9cemerlang

Mengurus Masa Untuk Shaklee

Urus masa ni mmg memeningkan kepala..lagi2 bila saat2 yg terluang tu sgt2 bernilai..
“every second can be transform to a peny”
klu Ana la, sbb Ana pun blum fulltime jd SuperShakleeMan, jd nk schedule tu mmg kena betul2, klu x, isteri makan hati, anak2 rs terbiar, life pun mcm x enjoy.
so Ape ana buat? bila ada masa terluang, ana akn mula create poster2..sbb ana mmg suka bab2 art ni..bila siap jer poster2 ni, ana akn publish..dlm masa yg sama, klu jmpa kwn2 yg ada maslah kesihatan, mmg ana akn suggest shaklee ni.So, sape ckp susah nk buat shaklee ni kan..
Uollss nk buat jugak?jom join ana..

Farmasi Fiqelina

Pengedar Sah Shaklee

0105752619
#superstarstsunami

#tsunamishaklee

#9gemilang

#landmarkstudy

#shakleeeffect

#lifeamazing

#supershakleeman

Trip Percuma Dari Shaklee

Jeleousssssssnyeeeeeeerrrr!!!!!!

Tu jer yg mmpu diluahkan..SGT2!

mmg jelous dengan Trip Percuma Dari Shaklee ni!!!

bila ana tgk jer team2 SID yg dpt trip free ke Langkawi dalam tajaan sepenuhnya oleh Shaklee!!! berkobar2 rs nk achieve bnda yg sama..

Bukan Langkawi tu yg mnjadi point utama, tp layanan tu pergghhh! Ada kakak ana yg mmg on trip skrg ni, dia dok anta gambar2 ke sana..sgt cemburu, mmg la naik flight tu mgkin biasa pd sesetengah org, tp naik flight, dpt plak serve drink, bukan fresh orange tau, ttp “Performance Drink” dr Shaklee!!!
Tak cukup dengan tu,  bagi plak bekalan Peppermint, produk Shaklee yg mmg terkenal dgn kehebatannya mngatasi rasa loya n mual..kan?dasyat kan?Jeles ke Jeles?
Belum lagi sebut ttg layanan 5star dr crew2…hotel penginapan yg mmg OHSome!!!!
Mmg mmberi kesan kepada Ana untuk meneruskan perjuangan ini…
Langgggkawiii tunggu Ana dtg!!!!
Farmasi Fiqelina
Pengedar Sah Shaklee

0105752619
#superstarstsunami

#tsunamishaklee

#9gemilang

#landmarkstudy

#shakleeeffect

#lifeamazing

#supershakleeman

Ana Jatuh Cinta Dengan Shaklee

First Love!!!!

Bukan berkisarkan tentang individu  tapi diri Ana dan Shaklee..

Bila mula jatuh cinta?

Ana jatuh cinta dengan Shaklee bila Ana membaca blog nukilan Mami Ana sendiri iaitu Master Salwa Al’Izzah..baca pun boleh jatuh cinta..Of course!!! Ramai jer kan jatuh cinta dlm FB, jatuh cinta thru wassap..kan kan?betul ke betul?haaa..kan da keluar ayat mami..hehe

So, apa yg hebat dgn nukilan tu, its really comes to heart..mmbuatkan dr Ana rs, yes, dis is my DESTINY..
Korang bila lagi??
Farmasi Fiqelina

Pengedar Sah Shaklee

0105752619
#superstarstsunami

#tsunamishaklee

#9gemilang

#landmarkstudy

#shakleeeffect

#lifeamazing

#supershakleeman