All posts by fiqelina

Pengedar Shaklee Kuantan

Salam untuk semua. Pertamanya, Terima kasih tak terhingga kerana sudi memilih saya.

Saya Fikri. Boleh panggil saya Fiq, boleh panggil Encik. Saya merupakan Agen ataupun Pengedar Shaklee Kuantan yang mempunyai ready stock untuk semua produk Shaklee. Hubungi saya.

Pengedar Shaklee Kuantan 0105752619

Kenapa perlu hubungi saya? Jika tuan@puan keliru produk apa yang perlu diambil. Jika tuan@puan nak tahu kelebihan produk Shaklee. Jika tuan@puan nak tahu harga produk Shaklee. Hubungi saya.

Pengedar Shaklee Kuantan 0105752619

Saya antara Agen Shaklee Terbaik yang tuan@puan jumpa. Kenapa? Saya berani memberi jaminan yang saya akan memberi perkhidmatan terbaik semampu saya. Saya akan share semua ilmu dan input tentang kesihatan yang pernah saya perolehi sepanjang bersama Team Shaklee saya yang hebat, di bawah pimpinan Master Salwa Al-Izzah (Team Superstar). Hubungi saya.

Pengedar Shaklee Kuantan 0105752619

Jangan tunggu dan buang masa, hubungi saya, taknak beli pun takpe, janji bagi saya peluang untuk share apa yang saya tahu. #jgnckpabgxpayung.

 

Pengedar Shaklee Kemaman

Pengedar Shaklee Kemaman boleh dihubungi di talian 010-5752619 c.o.d sekitar Bandar Kemaman.

Pengedar Shaklee Kemaman merupakan Pengedar Shaklee Malaysia yang sah  dan berpengalaman. Kami menyediakan khidmat nasihat tentang kesihatan umum secara percuma. Selain itu, kami juga menyediakan perkhidmatan postage bagi pelanggan dari luar Kemaman dan c.o.d bagi customer di sekitar Bandar Kemaman juga sekitarnya.

Produk Shaklee merupakan antara supplement yang laris dan kami sentiasa memperbaharui stok kami dari masa ke semasa. Oleh itu, kami sentiasa mempunyai Ready Stock bagi produk-produk Shaklee. Dan stok yang ada pada kami dapat digunakan dalam tempoh yang tepat ( expired date yang up to date).

Selain itu, kami Pengedar Shaklee Kemaman juga mempunyai group yang kuat dan berpengalaman hampir 17 tahun dalam Bisnes Shaklee. Oleh itu, kami dengan berbesar hati ingin membuka peluang kepada sahabat-sahabat lain dalam menceburkan diri dalam Bisnes Shaklee. Kami memberi panduan kepada customer yang ingin Menjadi Pengedar Shaklee dan menjadikan Shaklee sebagai side income bisnes yang mampu menjana sehingga lebih dari 4 angka sebulan.

Stokis Shaklee Kemaman Terbaik!

PAKEJ MENARIK PRODUK SHAKLEE 2017!

HARGA PRODUK SHAKLEE 2017 updated!

Hubungi kami:

whatssap: 010-5752619

Call@msg: 011-27487281

Laman Web Shaklee Official

Hubungi kami bagi sebarang soalan dan kemusykilan.

Kami sebagai Pengedar Shaklee Kemaman sentiasa mengalukan dan menanti panggilan untuk sebarang pertanyaan. Terima kasih.

Despatch Kuantan 2017

Salam semua, pening kan bila kita perlu hantar sesuatu, tapi takda masa nak keluar. Kerja punya lah banyak kat ofis, kalau kat rumah plak, takkan nak keluar tinggalkan anak-anak, lagi2 yang buat bisnes online ni. Tak berbaloi plak nak pos guna courier dalam Kuantan ni. Mulalah tercari-cari despatch atau runner kan. Entry kali ini Ana nak share tentang seorang Despatch Kuantan ni.

…………………………………………………………………

Kat sini ana terus paste kan ads Despatch Kuantan ni. Boleh direct call dia, whatssap pun boleh.

SAYA MENAWARKAN PERKHIDMATAN RUNNER UNTUK ANDA SEMUA.JADI..

*ANDA TIDAK PERLU LAGI KELUAR DARI RUMAH ATAU PUN TEMPAT KERJA
*HUBUNGI SAYA SAHAJA.

*APA YANG ANDA PERLUKAN???
-BUNGKUS MAKANAN@LAUK
-BARANG DAPUR
-BARANG BASAH
-KEPERLUAN DIRI@RUMAH
-ANDA PERNIAGA ONLINE, TAPI TIADA MASA NAK COD
– DAN MACAM-MACAM LAGI

*SAYA BERSEDIA MENJADI DESPATCH KUANTAN UNTUK ANDA SEMUA

*MACAM MANA CAJ PENGHANTARAN??
Sangat berpatutan, dan bersesuaian dgn item yg ingin dihantarkan.

WHATSAPP,MESEJ,HUBUNGI
MIE-0199671690
(DESPATCH@RUNnEr KUANTAN)

Harga Produk Shaklee 2017

Berikut merupakan Harga Produk Shaklee  2017yang paling latest untuk tahun  ini. Untuk senarai penuh harga produk boleh terus contact Ana ye. Yang Ana lampirkan di sini ialah Hot produk yang sangat laris seperti pisang goreng panas! jika produk yang tuan/puan cari tiada dalam list, boleh terus whatssap Ana di talian  010-5752619.

 

Sustained Release Vita-C Plus RM103
Vita E Complex RM165
CarotoMax RM82
Peppermint Ginger Plus RM50
Garlic Complex RM60
OsteMatrix RM65
Vita Lea Iron Formula RM99
Alfalfa Complex (S) RM61
Alfalfa Complex (L) RM108
Lecithin RM58
B-Complex RM58
OmegaGuard RM144.16
NutriFeron RM192.13
Vivix RM503.50
DTX Complex RM164.30
GLA Complex RM97
Chewable Vita-C Plus 100mg RM39.75
Collagen Powder RM315.88
Meal Shakes – French Vanilla RM120.58
Performance Orange RM87.45
ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder with Vanilla Flavour RM171
Vita-Lea for Children RM117.66
Phytocol-ST RM209
Herb Lax RM61
Haaa, itu lah Harga Produk Shaklee 2017. Paling latest ni. Cuma sometimes, Shaklee ni ada buat promotion untuk beberapa produk. Dan hanya pada bulan-bulan tertentu. Nak tau bila? Tu tuan/puan boleh terus contact Ana, Pengedar Shaklee Kuantan 010-5752619.

Apa, nak tau harga ahli? boleh, terus je contact Ana. Tapi, nak beli dengan harga Ahli, mesti lah ada keahlian, Ingat tu. Belum ahli?Join la ahli, tak rugi pun. Terus jer klik link Saya Berminat Nak Beli Dengan Harga Ahli.

 

Cara Merawat Kanser Usus Dengan Berkesan

Segerombolan soldadu kejam dengan rakus melahap tubuh. insan yang alpa dengan hanyutan dunia. Diratahnya setiap inci badannya. sehingga yang tinggal hanyalah kesan-kesan soldadu pada badan. yang abadi sehingga hunjung nyawa. KANSER! Tidak kenal siapa, masa hatta rupa. Kenapa wujudnya kanser? Bagaimana cara merawat kanser? Boleh pulih ke kanser?

Hari ni Ana akan sharekan Cara Merawat Kanser Usus Dengan Berkesan. Tapi sebelum itu, kita akan tengok dulu asal-usul kanser usus (colon cancer). Kanser wujud dari apa yang kita minum, kita makan, kita sedut selama ini.

#1. Faktor Berlaku Kanser Usus.
  • Sistem Imun Badan yang lemah.
  • Life Style yang tidak sihat (merokok, pengambilan alkohol).
  • Pola pemakanan tidak sihat.
  • Keturunan.
  • Pengambilan ubat tahan sakit berlebihan.
#2. Simptom Awal Kanser Usus.
  • Rasa nyeri atau sakit di bahagian perut.
  • Penurunan berat badan dengan ketara.
  • Hilang selera makan.
  • Najis bercampur dengan darah.
  • Badan mula cepat lemah dan letih.
  • Mengalami rasa mual dan demam.
  • Jika terdapat tanda-tanda di atas, sila berjumpa doktor untuk mendapatkan status kesihatan diri kita. Mencegahkan lebih baik dari mengubati.
#3. Cara Merawat Kanser Usus

Sejujurnya, sehingga kini memang tiada ubat yang betul-betul boleh mengubati kanser.  Rawatan pula akan memberi impak yang berbeza kepada badan. Bergantung pada tahap kanser dan organ yang terlibat. Bagi rawatan konvensional, pesakit akan diberi:

  • Ubat-ubatan dari doktor
  • Pembedahan
  • Kimoterapi

Setelah melalui semua proses rawatan ini, banyaklah kesan2 sampingan yang akak dilalui oleh pesakit. Antaranya ialah selepas melakukan pembedahan, masih ada kes dimana, sel kanser telah merebak ke organ lain. Begitu juga dengan kimoterapi. Pesakit akan memjadi lemah, hilang selera makan, rambut gugur. Ini terjadi kerana proses kimoterapi bukan melemahkan sel kanser sahaja. Malannya, sel badan yang normal juga akan turut terkesan.

#4. Cara Merawat Kanser Usus Dengan Berkesan

Jadi, apa cara yang terbaik untuk merawat kanser usus ni? Alhamdulillah, di atas penghasilan dan kajian ke atas produk ini, satu penemuan yang terbaik telah ditemui. Produk Vivix dari Shaklee telah membantu ramai pesakit kanser usus. TERBUKTI. Hanya dengan pengambilan yang konsisten, pesakit akan mula dapat merasai perubahan pada diri seperti:

  • Badan mula bertenaga seperti normal
  • Kesan sampingan yang baik (contoh : seorang customer Ana sendiri, consume Vivix untuk masalah buah pinggang, tp selepas dua minggu dia dtg haid, sdgkan sudah 2 tahun dia bermasalah dengan kitaran haidnya)
  • Mula merasai kenikmatan membuang najis (x sakit la tu maksud dia)

Kesimpulanya, jika mahukan perubahan yang lebih baik pada diri, dapat merawat  kanser usus dengan cara yang berkesan, Ana cadangkan Produk Vivix ni. Macam mana nak beli? Mudah, boleh terus call atau Whatssap Ana di 0105752619 / 01127487281. Atau terus datang ke stokis kami di Indera Sempurna, Kuantan. Jauh? Kami boleh menguruskan penghantaran direct dari HQ Shaklee.

Selamat menjalani kehidupan yang lebih bermakna!

Pengedar Shaklee Kuantan.

 

Apa Itu Sistem Imun Badan?

#1. Apakah kepentingan meningkatkan  Imun Badan  (Sistem Kekebalan Tubuh) terhadap kesihatan?

Penting ke untuk meningkatkan imun badan?Sistem Imun ada dalam diri kita sejak kita dilahirkan. Bukan hanya manusia, binatang dan tumbuh-tumbuhan pun memiliki sistem ini untuk melindung dirinya dari serangan musuh dari luar.

Secara teknikal, sistem kekebalan tubuh adalah sebuah sistem yang terdiri dari jaringan organ tubuh, tisu dan sel yang melindungi tubuh dari musuh seperti bakteria, kuman, virus parasit dan
mikro-organisma lain.

Bukan itu saja, Sistem Imun dapat menjaga tubuh dari serangan dari dalam tubuh. Sistem ini mampu mempertahanan terhadap diri kita dari serangan penyakit.

Salah satu keunikan utama dari sistem ini adalah bahwa sistem ini dapat membezakan antara “self” dan “non-self.” Maknanya, sel-sel dalam sistem ini dapat membezakan mana sel-sel yang merupakan sebahagian dari diri kita dan mana yang bukan. Inilah sebab mengapa sel-sel sistem imun hidup berdamai dengan sel-sel tubuh yang lain.

#2. Di manakah letakkan Sistem Imun dalam tubuh ini?

Sistem imun ada dalam seluruh tubuh, dan organ yang terutama membentuk sistem kekebalan ini disebut organ limpa, yang merupakan rumah untuk ‘Lymphocystes,’ iaitu sel darah putih.

Sel darah putih inilah bahagian yang terutama dan kunci dalam sistem imun badan. Dalam organ sistem limpa inilah ‘lymphycytes’ tumbuh, berkembang dan disebarkan.

#3. Apa jadi bila imun badan lemah?

Bila sistem ketahanan tubuh tidak berfungsi baik, penyakit muncul. Sistem Imunisasi tubuh yang lemah mengakibatkan munculnya penyakit-penyakit berikut:
1. Kanser
2. Flu Burung
3. Tumor
4. Herpes
5. Jantung
6. Campak
7. Obesiti
8. Influenza Menahun
9. Stroke
10. Alzheimer
11. Darah Tinggi
12. Autisme
13. Ginjal
14. Vertigo
15. Diabetes
16. Maag
17. HIV
18. Brochitis
19. Tyroid
20. Malaria
21. Hepatitis
22. Demam
23 Sinusitis
24. Arthritis

#4. Jadi bagaimana untuk kita kembalikan dan meningkatkan imun  badan kita ke tahap yang optima?

Betul. pemakanan haruslah sihat dan seimbang. Bukan itu sahaja, gaya hidup juga perlu sihat. Stop smoking. Stop from taking alcoholic drinks.

Dan SUPLEMENT! Shaklee ada menyediakan pelbagai produk kesihatan yang boleh diambil dalam membantu kita meningkatkan imun badan kita mengikut bajet kita sendiri. Ana mencadangkan bagi individu yang mempunyai one of senarai penyakit diatas, boleh la mula consume supplement dari Shaklee seperti Vivix. Vivix akan bantu sel dalam badan kita untuk melawan virus, bakteria, sel jahat even sel kanser dalam badan kita..dalam masa yang sama vivix bantu untuk menguatkan lagi sel hidup yang sedia ada. Semakin cepat kita amik vivix, semakin cepat pemulihan sel berlaku.

Hubungi Ana,

Pengedar Shaklee Kuantan, Fiqelina

010-5752619

Atau boleh terus beli secara online di sini, Beli Vivix Online Direct Dari HQ Shaklee

 

Pengedar Shaklee Muadzam Syah

Pengedar Shaklee Muadzam Syah boleh dihubungi di talian 017-4210109/010-5752619 c.o.d sekitar Muadzam Syah, Keratong dan kawasan berhampiran.

Pengedar Shaklee Muadzam Syah

Pengedar Shaklee Muadzam Syah merupakan Pengedar Shaklee Malaysia yang sah  dan berpengalaman. Kami menyediakan khidmat nasihat tentang kesihatan umum secara percuma. Selain itu, kami juga menyediakan perkhidmatan postage bagi pelanggan dari luar MUADZAM SYAH.

Produk Shaklee merupakan antara supplement yang laris dan kami sentiasa memperbaharui stok kami dari masa ke semasa. Oleh itu, kami sentiasa mempunyai Ready Stock bagi produk-produk Shaklee. Dan stok yang ada pada kami dapat digunakan dalam tempoh yang tepat ( expired date yang up to date).

Selain itu, kami Pengedar Shaklee Muadzam Syah juga mempunyai group yang kuat dan berpengalaman hampir 17 tahun dalam Bisnes Shaklee. Oleh itu, kami dengan berbesar hati ingin membuka peluang kepada sahabat-sahabat lain dalam menceburkan diri dalam Bisnes Shaklee. Kami memberi panduan kepada customer yang ingin Menjadi Pengedar Shaklee dan menjadikan Shaklee sebagai side income bisnes yang mampu menjana sehingga lebih dari 4 angka sebulan.

Stokis Shaklee Muadzam Syah Terbaik!

Hubungi kami:

B2/2 PERUMAHAN KILANG KERATONG2, 26900 BANDAR TUN RAZAK, PAHANG DM.

Call Sekarang : 017-4210109

Laman Web Shaklee Official

Hubungi kami bagi sebarang soalan dan kemusykilan.

Kami sebagai Pengedar Shaklee Muadzam Syah sentiasa mengalukan dan menanti panggilan untuk sebarang pertanyaan. Terima kasih.

 

Cara Menguruskan Perut Dalam Satu Minggu

menguruskan perut buncitSalam sejahtera semua..best entry Ana kali..confirm ramai nak baca sampai abis sebab nak tahu macam mana cara yang paling berkesan untuk menguruskan perut buncit yang memalukan apabila berdepan dengan rakan-rakan.

Pasti kita mengimpikan untuk memiliki perut yang kempis, kalau tanya kat Ana, memanglah Ana nak..hehehe.

Kebiasaannya lemak paling cepat berkumpul di bahagian perut dan akan menyebabkan perut kelihatan agak buncit. Tetapi bukan individu yang berbadan gempal sahaja ada masalah perut tak slim ni, sebaliknya ramai juga individu yang kurus tapi mempunyai masalah yang sama.

Di bawah ini Ana nak kongsikan dengan beberapa petua mudah untuk kempiskan perut.

#1) Menguruskan Perut Buncit Dengan Limau Nipis

Ambil sebiji limau nipis dan perahkan jusnya ke dalam mangkuk. Tambah sedikit kapur sirih kedalam jus limau nipis. Sapukan ke bahagian perut. Kemudian ambil sehelai bengkung dan balut perut. Amalkan setiap malam sebelum tidur.

#2) Menguruskan Perut Buncit Dengan Asam Jawa Bancuh

Segelas air asam jawa. Biarkan semalaman. Bila bangun keesokan pagi, minum air asam jawa tersebut. Amalkan sehingga perut kembali langsing.

#3) Menguruskan Perut Buncit Dengan Daun Lidah Buaya

Didihkan daun lidah buaya dan air asam jawa di atas api sehingga pekat. Selepas itu tutup api dan biarkan campuran itu sejuk sendiri. Setelah itu lumurkan campuran tersebut ke perut.

Mudah-mudahan 3 petua mudah ini dapat membantu kita untuk mendapatkan perut yang langsing.

Selain itu kita boleh juga amalkan supplement yang berfungsi untuk detoks ni..nak tau apa itu detoks, boleh klik Apa Itu Detoks ….Antara produk yang sangat hebat dan terbukti untuk detoks n mengempiskan perut ni ialah produk Herbalax dari Shaklee. Setelah minum Herbalax ni, segala benda alah dalam perut yang bertahun2 termendap di usus kita, termasuklah lemak2 tepu tu, akan mula dikeluarkan melalui najis. Namun senaman perlu diteruskan.

Jika ada masalah perut buncit, lebihkan senaman yang melibatkan bahagian perut contohnya sit up.

Amalkan juga pemakanan yang sihat. kurangkan makanan berminyak. minuman berkarbonat dan awalkan waktu makan malam.

Selamat mencuba. Nanti Ana akan share tips yang lain pula dengan semua ye.